top of page

Training

Daphne van der Voort - Balancepad

De pijler 'Training' vind ik net zo belangrijk als de andere drie. Beweging is voor ieder levend wezen van groot belang. Het liefste met zoveel mogelijk afwisseling in intensiteit, ondergrond, omgeving, soorten beweging, et cetera. Met afwisseling in training (beweging) vergroot en behoudt je de lenigheid en kracht van je paard. Die lenigheid en kracht zorgen ervoor dat jullie vervolgens samen kunnen genieten. Onder het zadel of ernaast, recreatief of in de sport... Goede training geeft rust en vertrouwen... Niet alleen voor je paard, ook voor jezelf.

Goede training is afgestemd op je paard. Hoe staat het met zijn conditie en spierontwikkeling? Hoeveel spanning heeft je paard? Hoe oud is je paard? Wat voor ras is het? Hoe zwaar is de training feitelijk voor je paard? Zeker factoren om rekening mee te houden in wat je van hem vraagt tijdens een training en hoe je de verschillende trainingen aanbiedt.  

Training check

In een consult gaan we dieper in op hoe je je paard traint en wat voor effect dat heeft. Daarbij horen ook de punten waar je tegenaan loopt in de training. Vervolgens bekijken we samen of en hoe je de training van je paard effectiever in kan zetten. De informatie uit de andere pijlers neem ik hierin mee.

Mocht blijken dat de training extra aandacht nodig heeft dan kunnen we dit in het consult verder uitdiepen. Een hartslagmeting onder het zadel of aan de logeerlijn kan specifieke informatie geven. Als het nuttig blijkt kunnen we ook onder het zadel kijken naar het lichaamsgebruik van je paard, zodat we de training optimaal op je paard af kunnen stemmen. Uiteraard is afstemming met je instructeur of instructrice mogelijk. Belangrijk is dat je paard functioneel blijft bewegen.

"Stel je voor dat je zes dagen per week naar de sportschool gaat en daar iedere dag dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde en hetzelfde aantal herhalingen doet? Bereik je daarmee je doel? En hoe zit het met RSI-klachten als je teveel herhalingen doet iedere dag zonder veel inspanning? Ook een paard kan last krijgen van veel herhalingen zonder een echte trainingsprikkel."

Daphne van der Voort - Hartslagmeter

Hartslagmeting

Met een hartslagmeting kunnen we feitelijk inzichtelijk maken hoe zwaar de aangeboden trainingen zijn voor je paard. Deze wijst uit of je paard een goede conditie heeft en of de oefeningen die je doet zwaar genoeg of te zwaar zijn. Tijdens de hartslagmeting kijken we gelijk welke oefeningen je kan doen met je paard om een goede trainingsprikkel te creëren.

Voor een hartslagmeting reken ik extra kosten.

bottom of page