top of page

Overig management

Daphne van der Voort - Zadelcheck

De pijler 'Overig management' is heel divers en zeker zo belangrijk als Bodywork, Voeding en Training. Onder deze pijler laat ik onderwerpen naar voren komen die niet onder de andere drie pijlers gevat kunnen worden, maar wel heel veel invloed hebben op het welzijn van je paard. Denk bijvoorbeeld aan tuig (zadel, hoofdstel, bit, longeersingel), vrije beweging en me-time, hoefverzorging, gebitsverzorging en geneeskundige hulp. Onder geneeskundige hulp vat ik:  medische beeldvorming, specialistische hulp, entingen, wormbeleid, et cetera.

 

Want hoe belangrijk is goed passend tuig? Ligt het zadel goed? Passen het hoofdstel en bit optimaal? Staat je paard fijn op zijn voeten? Zijn de stralen misschien gevoelig? Hoe is het gebit van je paard? Hoe is het wormbeleid? Neemt jouw paard het er elke dag even van om lekker liggend te slapen?  

Zo zijn er tal van onderwerpen die invloed kunnen hebben op het welzijn van je paard.

Check verschillende onderwerpen

Nu zijn de meeste onderwerpen in deze pijler meestal op orde. In een consult bekijk ik de verschillende punten en leg ik alle informatie uit de vier pijlers bij elkaar. Mocht me iets opvallen dan bespreek ik dat met je en eventueel krijg je het advies om verder te laten kijken door iemand met specialistische kennis. Dat kan bijvoorbeeld zijn: dierenarts/kliniek, zadelpasser, hoofdstel- en bitfitter, hoefsmid, gebitsverzorger of anders. Jij bepaalt hoe of wat. 

Deze pijler zal altijd een aanvulling zijn op de andere, omdat ik bij twijfel op deze onderwerpen doorverwijs.

Daphne van der Voort - Hoofdstelcheck

"We weten denk ik allemaal hoe het is om een lange wandeling te maken op te kleine schoenen toch? Ook daar ga je anders van lopen. Tenminste... ik wel."

bottom of page