top of page

(Sport)massage

Daphne van der Voort - management en sportmassage voor paarden

Bij de massage variëren we verschillende technieken, intensiteit, ritme en tijdsduur. Naast de technieken voor de sportmassage maken we ook gebruik van technieken uit de acupressuur. Acupressuur is een hele mooie massagevorm om algehele geestelijke en lichamelijke gesteldheid te verbeteren. Zeker bij (hele) gevoelige paarden is dit een fijne en zachte methode. Aan de hand van de reactie van uw paard wordt daarna overgegaan naar de sportmassage. 

 

De sportmassage bestaat uit oppervlakkige, ontspannende technieken. Na opwarming van het weefsel en gewenning door het paard gaan we verder met intensere, diepere technieken om diepere structuren te bereiken. Deze technieken kunnen elkaar gedurende de massage afwisselen en worden uiteindelijk weer afgesloten met ontspannende of opwekkende technieken.

 

De analyse is de leidraad bij het bepalen van de locatie en van de technieken. Het kan dus voorkomen dat uw paard niet volledig gemasseerd wordt, maar met name de gebieden die de massage nodig hebben. Gedurende de massage wordt aan de hand van de reactie van het paard en het weefsel bepaald of er aanpassingen nodig zijn. De respons van het paard en het weefsel is bepalend voor het vervolg en de gekozen technieken. Hierdoor kan een optimaal resultaat behaald worden.

 

Na afloop van een massage is het prettig voor het paard en goed voor zijn lichaam om even rustig te wandelen. Als het mogelijk is, is het fijn om het paard een paar uurtjes in de wei/paddock te zetten of anders op stal. Hierdoor krijgt het paard de kans afvalstoffen af te voeren en bij te komen. Ieder paard reageert anders op een massage en hoewel bij de meeste direct een verbetering merkbaar is, is het verstandig wedstrijdpaarden de eerste keer niet de dag voor een wedstrijd te masseren. Als blijkt dat het paard goed reageert op een massage kan deze voorafgaand aan een wedstrijd juist prestatiebevorderend werken. Als u van plan bent direct na de massage te rijden, overleg dit dan van te voren. We houden hier rekening mee bij de werkwijze en keuze en intensiteit van de technieken.​

Een (sport)massage is de eerste keer altijd in combinatie met een analyse. Bij een vervolgafspraak voor (sport)massage binnen 6 maanden wordt er vooraf altijd een verkorte analyse gedaan.

Daphne van der Voort - management en sportmassage voor paarden
Daphne van der Voort - management en sportmassage voor paarden
bottom of page